Alkuvuodesta pidin koulussa äidinkielen tunnilla esityksen kiinalaisesta kulttuurista. Kerroin kuinka ravintolassa on tapana syödä niin että pöytäliina näyttää vähintäänkin toisen maailmansodan taistelutantereelta.

Ensimmäisten viikkojen aikana olin aina oitis  pyyhkimässä kassistani kaivamani nenäliinan avulla sotkut pöytäliinalta. Olen kai niin kiinalaistunut että en jaksa enää välittää jos tiputan ruokaa pöydälle. Olen päässyt siihen pisteeseen että pöytäliina on kuin taistelun jäljiltä.  Silmät ovat kai jo niin tottuneet sotkuisuuteen että kanankoipia pienemmät palat jäävät kyllä Fuvujuanin(tarjoilija) hoidettavaksi. En tietenkään ole ylpeä sikailutavoistani, mutta maassa maan tavalla, eikö se niin mene=) Toivon etten sentään rupea räkimään julkisilla paikoilla.. :)

Tänään olimme taas suosikkipaikassani lounaalla. Siinä nautiskelimme maukasta ateriaa. Parin pöydän päässä istui kaksi paremmin pukeutunutta naista. Toisella ilmeisesti oli jonkin moisia vatsan väänteitä kun kauhea pierun töräys kuului siitä pöydästä. Hyvä tietää että sekin on sallitua täällä! :) ...Tietysti voisi sen verran kunnioittaa lounaskaveriaan että säästäisi tuon myöhemmälle...

Tänään söin elämäni ensimmäisen kiinalaisen jogurtin. Kauhean kalliita kaikki maitotuotteet kiinalaiseen hintatasoon verrattuna. Jogurtti oli kuitenkin aivan erinomaista, miinusta annan kuitenkin siitä että kyseinen tavara olisi ollut helpompi imeä pillillä kuin syödä lusikalla. Täällä ei paljon Valion olon täyteläistä jogurttia ole taidettu maistaa.. :)
Syy miksi en ole aijemmin sitä maistanut, on ollut kovat ennakkoluulot kaikkea kiinalaista elintarviketta kohtaan. Muistatte varmaan maitojauhe tapauksen, myös patonkimaan poika kertoi kuinka paikallisissa "mäkkäreissä" jauhetaan pahvia pihvitavaran sekaan, joten olen yrittänyt välttää tämmösiä paikkoja. Se miksi nyt päätin testata jogurttia on se, tänään kiinalainen vierustoverini sanoi että hän voi yrittää järjestää minut vierailulle jonnekin paikalliselle maitotilalle, JES! Pääsen näkemään ehkä hieman erilaista maidontuotantoa...:)

Ilmat ovat täällä jo lämmenneet, ainut vain että ilma on ajoittain erittäin likainen ja voimakas tuuli tuo mukanaan hiekkaa ja saastetta. Tänään aamulla kylläkin tuli lunta taivaan täydeltä mutta iltapäivällä olivat taas tiet kuivat ja aurinko paistoi.

Haluan vielä sen verran ylistää kiinalaisia miehiä, joista meidän  SUOMALAISET jörrikät saisivat ottaa mallia. Lähes aina kun jonkin ikäinen pariskunta on yhdessä kaupoilla, mies kantaa käsilaukkua! Sitä näkee päivittäin ja mielestäni se sopisi sinne Suomeenkin varsin hyväksi käytännöksi.


Ja nyt koulujuttuihin;
Tässä on teille vähän esimerkkejä koulutehtävistäni:


Tässä käyttämämme kirjat. Vasemmalta kuuntelun, puhumisen ja kirjoittamisen kirjat.




Kurssilla joka painottuu puheen tuottamiseen, saamme harjoitella ihanaakin ihanampia dialogeja ja erilaisia pelejä. Haastetta peleihin tuo, että jos sanot väärin, laulat luokan edessä, HITTO mä vihaan niitä pelejä! Tässä kirjassa meillä on aina jokaisen kappaleen alussa sanasto, jonka pohjalta sitten näistä tehtävistä yritetään selvitä.


Jokaisella kuuntelutunnilla meidän täytyy pystyä lähes virheettömästi lukemaan tämänkaltaisia tekstejä. Ilman pinin -kirjotusta se on aika haastavaa. Käytän yleensä joka ilta 1-2 tuntia valmistellakseni seuraavan päivän asioita ja tekemällä muistiinpanoja jotta tunnilla ei tarvitse ihan niin paljon hikoilla:)

Ensi viikolla otan kuvan opettajan taiteiluista liitutaululle, jotta näette mitä harakanvarpaita ne on=)