Eilen sain jonkinmoisen älynväläyksen kiinan kielestä!
Aloin ymmärtämään ettei se olekaan pelkää harakanvarvasta harakanvarpaan vieressä vaan siinä onkin selkeä logiikka millä se toimii. Olen eilisen illan ja tämän aamun koittanut päntätä harakanvarpaita mieleeni koska meillä on testejä lähes joka päivä ja tahdon saada peukkuja:)

Huomasin myös eilen kampuksellamme olevan oman silmälasikaupan. Tänään vietin kyseisessä liikkeessä toista tuntia etsien laseja. Myyjä oli nuori tyttö joka puhui vähän englantia, joten asioiminen oli helppoa!

Ensimmäiseksi hän tutki silmälasikorttiani. Seuraavana minut istutettiin keskellä myymälää olevalle jakkaralla. Iskettiin hieman soppakauhaa muistuttava muovinen esine toisen silmän päälle ja sen jälkeen täytyi tähdätä myymälän peräseinällä olevalle valolla korostetulle taululle jossa oli samanlaisia E -kirjaimia sojottamassa joka suuntaan niinkuin meilläkin. Suomessa meillä vain on hieman nykyaikaisemmat laitteet, heillä vain yksi ja sama taulu josta piti katsoa miten näyttää parhaimmalta. Tyttö välillä vaihtoi kauhaa toiselle puolle ja taas toiselle. Aluksi pidin omia laseja päässä ja sen jälkeen testattiin  kaksilla erilaisilla linsseillä.

Löysin lasit.. tai kahdet:)
Kehykset kun saimme valittua, oli linssien valinnan aika. Tyttö näytti useampia eri hintaluokan linssejä. Kalliimmilla linsseillä hän iski voimalla montakertaa pöytään, eikä ne hajonnut. Ajattelin kuintenkin keksiväni muunkin keinon purkaa raivokohtauksia kuin silmälasit. Enkä ole ennenkään onnistunut linssejä rikkomaan tiputtamalla. Joten valitsin halvemmat.
Aurinkolasit on isot ja kuulemma kiinassa ne ovat juuri tulevan kesän hitti joten tietekin myös minulle semmoiset.  Saan huomena hakea aurinkolasit, niissä on semmoinen pinta joka tummuu ulkona ja taas kirkastuu sisällä, WAUTSI!:)

 Mielestäni hyvää palvelua kun sain lasit kouraan 4 tuntia vierailuni jälkeen.

Hetki sitten sain lasit päähäni, tuntui kun olisi aamulla napannut väärän värisen pillerin, koko maailma pyöri. Hetken luulin jo että onkohan nämä ihan shaisset ja jotakin vikaa, mutta nyt tuntuu jo ihan normaalilta. Meni vain hetki jotta silmät tottu kiinalaiseen muotiin:)

Kävin päivällä hakemassa kukkasia ikkunalleni jotta saa hieman eloa tänne huoneeseen. Voitteko uskoa, että isoja ja komeita kaksivanaisia orkideoita saa 2-3€:lla. En kuitenkaan vielä raaskinut niitä ostaa:)