Kiinassa ei vietetä pääsiäistä, mutta meillä oli tällä viikolla kolme ylimääräistä vapaapäivää. Puhtaan kirkkauden juhla ja Hautojenlakaisupäivä/surupäivä. Kaduilla sai ostaa paperiarkkeja joihon oli ilmeisesti painettu erilaisia kuvia. näitä kuvia sitten lähetettiin läheisilleen tuonpuoleiseen polttamalla....

Taas on viikko vierähtänyt ja on  tapahtunut vaikka mitä. Alkuviikosta löysin mahtavan paikan, paljon kankaita ja käsityötarvikkeita, te ketkä olette olleet kanssani shoppailemassa Tallinnan käsityökaupassa tai Istanbulin käsityökujilla tiedätte miten henkeni meinaa salpautua ja taju lähteä kun pääsen käsityötarvikkeita myyvään liikkeeseen......:)

Tänään aamulla tutkiskelin nettiä ja löysin kiinnostavan shoppailupaikan. kirjoitin  kiinankielellä pienelle paperille osoitteen ylös ja hyppäsin taksiin. Ette voi kuvitellakaan minkälaiseen maanpäälliseen paratiisiin pääsin. Sitä ei voi pieni ihminen käsittää miten paljon tänne mahtuu rätei ja lumpui:)

En osannut mitään edes ostaa sieltä, kuljin vain monttu auki ja silmät suurena pitkin maanalaisia katuja (joita oli kahdessa kerroksessa) enkä edes voinut mitään katsella kun jos olisin jotakin yrittänyt ostaa olisin aina seuraavasta kojusta löytänyt aina vain hienomman. Joten tämä päivä oli vain tutustumipäiväni Harbinin suurimpaan maanalaiseen paratiisiin. Tulen varmasti vierailemaan siellä usein.....  Hmm.... Nyt kun oikein aloin laskemaan, olen ollut viikon aikana 5 päivää koluamassa kauppoja...... ei taida paljon enään juhannuksen jälkeiset alennusmyynnit kiinnostaa:)

Sitä oikein ajattelee että missä lumpuissa me suomalaiset kuljetaan ja miten tylsiä vaatteita meidän kaupoissamme on, täällä on niin paljon erilaisia ja joissa on käytetty mielikuvitusta. Esimmerkiksi VeroModa, siellä ei ole yhtään niin tylsää rättiä kuin mitä suomessa on, täällä on nättejä hörhelö mekkoja ja vaikka mitä.

HINTA TASO: Kuvitelkaa, täällä esimerkiksi  H&M ja VeroModa ovat kuin jotakin hienompia liikkeitä, tuotteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin suomessa, samaten kuin kaikki tunnetut urheilumerkit, kaikki paljon kalliimpia. Myös on aika hassua että esimerkiksi joku Maybeline on huippu merkki täällä, niitä myydään samalla tavalla kuin Dioria Helsingin Sokoksen alakerrassa meikkaupisteillä varustettuna.

Viikonaikana olen tullut tulokseen että ulkomaalaisten kanssa ei uskalla käyttää yhtään huumoria. Esimerkiksi patonki maasta kotoisin oleva ystäväni(en kerro tarkemmin koska hän välillä kääntää google translaten kanssa tekstiäni), mutta tiedätte kenestä puhun. Olemme kummatkin niin voimakastahtoisia ja tempperamenttisiä ihmisiä että meillä on ollut jo jonkinmoista yhteenottoa aina sillointällöin. Nyt olemme kuitenkin sopineet että jos ei hän ymmärrä huumoriani tai tiedä mitä tarkoitan, kysyy ensin ennenkuin vetää hernettä nenäänsä.  Tuskin pystymme välttämään konfliktia jatkossakaan, mutta onneksi kummatkin voivat sanoa asiat päin naamaa mikä ärsyttää ja näin saadaan aina asiat selvitettyä:)

Nyt tulen myös hyvin toimeen venäläistytön kanssa. Enään ei ole kommunikaatio ongelmia, hänellä on aina kynä ja paperia kassissa, jos ei jotain toinen ymmärrä, toinen piirtää=)

Tällä viikolla olen edistynyt kiinalaistumisessa, ostin paikallisten käyttämän rätin naaman eteen, koska täällä on ihan järkyttävän paljon saissea ilmassa. Sitä ei paljaalla silmällä näe, mutta iltaisin on aina kurkku kipeä. Jos ikkuna on päivän rakosillaan, koko ikkunalauta on ihan mustassa liassa. HYI!

Huomenna on suuri päiväni, elämäni parhaat vuodet on nähty ja ehtoo taival alkaa:) Tänään olen yrittänyt käydä tilaamassa kakkua kiinan kielellä ja hoitanut järjestelyjä huomista päivää varten.
Nyt lähden katsomaan korealaista elokuvaa kiinalaisella tekstityksellä!