Flunssaisia terveisiä Kiinasta! Järkyttävä räkätauti iskenyt ja sen on ihan varmasti tosta paskasesta ilmasta mitä joutuu hengittämään. Eilenkin aamulla nenä jo valmiiksi tukkeessa ja 10 minuutin koulumatkan aikana jokaisella hengenvedolla sai tuntea ikävää tunnetta sisuksissaan. Tuulisina päivinä ei voi koulumatkalla edes suutaan avata tai muuten saa rouskuttaa hiekkaa hampaiden välissä loppupäivän. Sitä on vaikea edes kuvitella siellä suomessa miten likaista ilma voi täällä olla. Toivon ettei kesällä ole tämmöistä tai joudun loppuajan olemaan huoneessani ikkuna suljettuna, koska hengittäminen käy erittäin raskaaksi ulkoilmassa.

Koulupäivät tuntuvat välillä erittäin raskailta, Kiinaa tulee jo korvistakin ulos. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni, voin kysyä kaupassa hintoja, ja ymmärrän yleensä myös vastauksen, voin keskustella kellonajoista porttivahdin kanssa, ja ymmärrän. Saan tilattua ruokaa raivntolassa. Osaan kysyä hedelmä kauppiaalta mitä ne ovat ja ymmärrän myös vastauksen:) Joten aika hyvin menee!=)

Onnekseni saan loppukuusta viikon rentouttavan loman Venäläistytön kanssa Pekingissä! Eilen saimme junaliput, 9 tuntia olisi ollut nopein juna  Pekingiin.. mutta meidän nuukailijat (venäläispojat lähtevät päiväksi Kiinan muurille) eivät raaskineet maksaa reilua 10€ ylimääräistä ja näin ollen matkaamme istumapaikoilla 16,5h! Hitto kun sylettää. Eilen juttelin venäläistytön kanssa ja olin siinä uskossa että me menemme molemmat suunnat kalliimmalla ja nopeammalla junalla, Mutta hän oli ajatellut vain takaisin päin nopeammalla.. Voihan se vielä olla että hyppään itte lentokoneeseen takastullessa jos alkaa junamatka kyrsimään!

Siellä on niin tolkuttomasti paikkoja joita tahdon nähdä että varoitin jo venäläistyttöä että me kävelemmä ja paljon. Tyttö on luvannut ostaa lättäpohjakengät ja housut, koska tällä hetkellä hän käyttää pelkkiä 10cm korkoisia kenkiä ja hameita, niinkuin venäjällä yleensä. Motkotan lähes päivittäin että ne kengät pitää ostaa mahdollisimman pian ja käyttää myös niitä ettei ole jalat rakkuloilla! Minä ainakaan ala vauhtia jarruttelemaan!=)  Tarkoituksenamme on yksi päivä viettää kokonaan Kiinan muurilla, tätä olen odottanut!

Tyttö on jo iltaisin netistä katsonut kaikenmaailman herkkuja joita meidän on maistettava. Hän on innoissaan skorpioineista, lepakoista ja hämähäkeistä. Ehkä se on  myös minun maistettava! (toivottavasti ei käy samoin kuin munan kanssa )=).

Tiedättekö kun facebookissa näytetään peukkua jos tykätään jostakin, täällä se tehdään ihan livenä. Meillä kun on välillä aina näitä kieliongelmia. Peukun näyttö on varma merkki kiinnostumisesta ja tykkäämisestä jotakin asiaa kohtaan. sama kuin facebookissa. Teen sitä nykyään huomaamattani ja usein. Eilen kävin lähikaupasta hakemassa vettä. Myyjä teki samalla  ristipistotyötä joka näytti todella hienolta, mitä muutakaan voin kun näyttää peukkuja ja osoittaa työtä. Teen sitä huomaamattani baarissa, koulussa, teen joka paikassa, mutta onneksi en ole ainut.