Taas on viikko vierähtänyt ja huomena alkaa huima seikkailu kohti kesäistä Pekingiä!

Olen pakannnut reppuun passin ja hammasharjan lisäksi rutkasti iloista seikkailumieltä. Uskon sitä tarvitsevani jo heti huomena kun hyppäämme junaan. Se on minulle suuri kynnys, vaikka olen Intiassakin junalla seikkaillut.

Matka kestää kuitenkin 16,5 tuntia ja voi taivas kun varmasti joutuu sinne vessaankin menemään. Olen saanut jo ohjeistusta, että joku huivi on hyvä olla mukana jonka kietoo naaman ympärille ennenkuin menee sisälle. Siellä kun käy matkan aikana paljon ihmisiä, eikä välillä siivota, miten luulette että siellä sitten pystyy vanhan junan ryskytyksessä jossakin reijässä asioimaan, hyi hemmetti!  Nyt jo ilettää,  suomessakin inhoan junan vessoja, ja ne on sentään vielä siistejä. Ajatelkaa kun täällä kauppojenkin vessoissa roskakorit tursuaa kaikenmaailman... tiedätte kyllä mitä papereita. Ajatelkaa kesäaikaan, kärpäsiä varmasti ja mikä haju.....

Noh, 16,5 tuntia ja sitten olemme perillä. Venäläispojat ovat jo sanoneet käyttävänsä ajan hyodyksi ja vetävänsä kaljaa koko matkan, siinähän joutuu alvariinsa vessaan, vaikka miehille se on varmasti helpompaa, voi ruikkia vaikka silmät kiinni, ja sen takia ne varmasti ovatkin niin kuvottavassa kunnossa. Takaisin päin tulemme hieman paremmalla junalla joka on verrattavissa suomen IC-juniin.

Olen päättänyt toimia jonkinlaisena matkaoppaana tällä retkellä. Varasin meille hyvän hotellin ja olen laatinut retkiohjelman. Tarkoitusenamme on nähdä kaikki mitä viikossa kerkeää. Ehdottomia kohteita on tietenkin Kiinan muuri jossa tallaamme yhden päivän. Ja ei, tyttö ei ostanut kenkiä, kun kuulemma pienen pienet kotoa tuodut ballerinat ovat hyvät jalassa tallata päivä muurilla.. Olen pakannut jo matkaan mukaan paketillisen laastareita joita voin sitten antaa hiertymien tullen. Muita pakko nähdä paikkoja on Kielletty kaupunki, Taivaan temppelin puisto ja Taivaallisen rauhan temppeli, Tian'namen, Lehmäkadun moskeija, Hutong kujat, maanalainen kaupunki, Kesäpalatsi, Eläintarha ja pandat sekä  Olympia puisto. Ja kaikki temppelit mitkä kohdalle osuu niin käymme katsomassa. Yhden päivän olemme varanneet kokonaan shoppailulle ja tietysti kaikki illat:) En malta odottaa!!!

En vielä tiedä otanko konetta mukaan reissuun, mutta lupaan ainakin kirjottaa parhaimmat tapahtumat pieneen vihkoon ylös, jotta pystyn matkan jälkeen kertomaan teille mahdollisimman elävästi mehevimmät kommellukset!:)