Perjantai:

Perjantaina teimme retken lähes koko luokan voimin koulumme Maor -vuorelle. Oli kyllä mukava ajelle riisipeltojen läpi ja katsella hieman maalaismaisemia.


Vuori on noin 800 metriä korkea, kuvittelin että tietenkin pääsemme huipulle asti, mutta korkealla oli niin paljon kosteutta että loppumatka olisi pitänyt kiivetä kalliota pitkin johon oli pultattu kiinni metalliköyttä ja opettajat hemmetti olivat sitä mieltä että liian vaarallista. Kyllä otti päähän, kiipesin hikipäässä kohti huippua ja sitten en kuitenkaan nähnyt kuin puita.... vuoren oikeassa reunassa näkyy sakara, siihen asti pääsimme....


Tämä silta vei paikalliseen vessaan..


Piti kerran käydä vetämässä ulkona syvään henkeä koska ajattelin että tämä on kyllä jo kaiken huippu ja etten pystyisi tuohon... Noh, ei se nyt ihan kauhea kokemus ollut, alla virtaa joki johon kaikki sitten menee, joten ei edes haissut. Ja positiivista oli ettei ollut jonoa! En tahdo edes ajatella kenen kasvimaalle noikin vedet virtaavat..


Kiinankielen opettajani: Hu  YuJuan ja Liang Dongmei


Oikeassa yläreunassa näkyy reitti josta olisimme päässeet huipulle...


Retken jälkeen menimme syömään aivan mahtavan aterian,nam!!!

Nyt voin sanoa että olen maistanut kaiken mitä kiinan matkaajan täytyy maistaa. Olen syönyt koiraa, hämähäkkiä, kanan sydäntä, sekä tätä olla näkyvää toukkaa!






Lauantai:

Kävin ystäväni Wendyn kanssa Unit 731 museossa joka kertoi Japanin sodan aikaisista kauheuksista.















Työkaluja jotka ovat löytyneet alueelta ja joita on köytetty ihmisten kokeelliseen silpomiseen....


Tässä on muutamavuosi sitten tullutta tuhoa kun maastosta oli löytynyt vielä niitä Japskien pommeja:/



Voin sanoa että oli aika karsea paikka. Kyllä sitä ajattelee että miksei sitä vain voi napsauttaa nappia ottaan, minkä takia pitää tehdä kaikenmaailman sairaita kokeita ihmisillä?!

Sunnuntai:

Eilisen päivän vietimme Jilin Provincen pääkaupungissa, Changchunissa. Kyllä sen heti huomaa minkälainen tuppukylä se on kun puolet vähemmän ihmisiä kuin täällä Harbinissa. Harbinin keskusta alueella on noin 5 miljoonaa ja koko kaupungin alueella 10 miljoonaa. Tuolla keskustan alueella ei ollut kuin noin 2,5-3 miljoonaa ja koko alueella 5 miljoonaa. Hemmetti kun tuntui pieneltä ja mitättömältä! :)




Kaupungissa oli paljon kolmipyöra autoja, ei täällä Harbinissa vaan ole...


Kävimme tutustumassa kiinan viimeisen keisarin Puyin "palatsiin".


Tällä autolla Puyi yritti pakoon....





Päivän herkkuhetki:)