Tänäänkin oli taas tolkuttoman vaikea pitää naurua sisällä kun opettaja kysyi kysymyksen venäläispojalta; Harrastatko ulkona liikuntaa? (Kysymys sai alkunsa luentomme aiheesta jossa käsiteltiin kiinan metsien puhtautta). Poika vastasi: Olen Jekaterinburgista?!!

Viimeviikolla opettaja kysyi rakastutaanko me tytöt ennemmin rikkaaseen ja rumaan vai köyhään ja komeaan. Komea=handsome englanniksi, Venäläinen sitten kiekaisi toisella puolella luokkaa istuvalle tytölle omalla kielellään että mikä maa se handsome on, Onneksi en ymmärtänyt sitä tunnilla vaan sain transalaten myöhemmin, olisin varmasti ratkennut liitoksistani.

Taas hetken motkotus kiinalaisista. Ranskis kertoi käyneensä viikonloppuna kiinalaisten ystäviensä kanssa toisessa kaupungissa. Eilen he olivat grillanneet puistossa ja heidän lähelleen oli tullut pieni kiinalaistyttö joka oli tullut tökkäänmään ranskista. Hän ajatteli että tämä on varmaankin joku leikki koska isä kauempaanta nauraa rätkätti. Hetken päästä tyttö oli tullut räkäisemään hänen päälleen ja isä jatkoi nauramasti. Hyi helv...tti mitä kakaroita, itse vastaavassa tilanteessa en olisi myöskään ymmärtänyt tehdä mitään, vain suu auki katsonut toimintaa, mutta Anna sanoi että samantien olisi saanut takaisin kahta isommat mällit, ja olen samaa mieltä!

Täällä luumusilmä pennut ovat kuin jumalia, jokainen perhe kun voi vain yhden luumun hankkia, sitä pidetään kuin kunigasta/kuningatarta. Heille tuodaan kaikki valmiiksi eteen ja he saavat kaiken minkä tahtovat. Nyt jo kaupungilla näkee rikkaiden perheiden nuoria jotka ovat jo niin itseään täynnä, ajatelkaa mitä täällä on 10 vuoden päästä kun nämä rikkaat, hemmotellut luumut alkavat lisääntyä, ei hitto sitä edes tahdo arvailla!

Tänään kansainvälisillä tunneilla opettaja kysyi suoran kysymyksen; Mitä mieltä olen kiinan laeista. Suoraan kysymykseen annoin suoran vastauksen; Kiinassa ei ole mitään lakeja, ihmiset saa tehdä ihan mitä tahtoo ja ketään ei kiinnosta. Opettaja yritti sitten hieman maataan puolustella että kun on niin vanha historia ja lakeja on niin laajalta alalta.... vai niin, mitkään lait pelasta jos jo syntyessää porsaita...... sorry kinuskit, näin minä ajattelen tästä...

Luin ilpäivälehtien nettisivuilta uutista, jossa kerrottiin kiinalaislapsen aiheuttaneen hämmenystä ja vaaratilanteita pienellä sähköautollaan muiden autojen seassa. Uutisessa kerrottiin kuinka isöisä oli mennyt vessaan ja poika oli karannut ajotielle. Se ei ole mitään uutta täällä eikä edes aihetta uutisointiin. Näen joka päivä luumuja auton ratissa ns.pyöräteillä, joista ei ole kuin puoli metriä auton alle. Kuka vastuuntuntoinen vanhempi voi ajatella pienen lapsen odottavan autonsa kanssa kiltistä paikoillaan kun itse menee helpottamaan hätäänsä. Täällä näkee erittäin usein niitä pieniä autoja ja vanhemman ei tarvitse kääntää kuin pää ja se auto lapsineen on taksin renkaan alla..

Laeista vielä sen verran, että opettajamme tänään kertoi kuinka vakavasta täällä on yhdenlapsen politiikka otettava. Jos olet opettaja tai muu tärkeämpi henkilö isossa kaupungissa, ja jos sinulla on enemmän kuin yksi lapsi, potku persauksiin! Ajatelkaa työhaastatteluja, suomessa kaupungin hommiin haettaessa varmaan kysytään poltatko tupakkaa, täällä kysytään montako lasta on.....